Familija Nestorović, Kostajnik, opština Krupanj

Poštovani!

U kratkim crtama pisaću o familiji Nestorović iz sela Kostaknika, opština Krupanj

Na osnovu prikupljenih podataka za familiju, i po sećanju po pričanju starijih, opisano je poreklo familije Nestorović. Navedeno je podložno izmenama na osnovu prikupljenih podataka i svedočenja osoba.

Ja sam RADOJKO NESTOROVIĆ zvani JEŠO od oca SVETOMIRA i majke DRAGINJE, devojačko Avramović iz Korenite, deda po ocu NINKO, pradeda MARINKO, čukundeda JOVAN, navrdeda NESTOR Navrdeda NESTOR je rođen 1811. godine, čukundeda JOVAN je rođen 1835. godine.

Familija Nestorović u Kostajniku su starosedeoci, oni vode poreklo o SAVIĆA. Zbog toga se mala u Kostajniku gde su Nestorovići nastanjeni zvala “Savića mala”.

Nestorovići se nalaze u donjem delu sela Kostajnika, idući putem od Loznice prema Krupnju preko Stolica, odmah posle sela Korenite. Bili su nastanjeni na Brdu sa desne strane pita, od istog udaljeni oko 2km. Do istih se dolazilo seoskim putem koji je delimično bio pod velikim nagibom. Šesdesetih godina prošlog veka, su se počeli naseljavati pored puta Loznica-Krupanj i reke Kostajnik. Na mestu gde su bili nastanjeni na Brdu postoji samo jedna kuća, Milana Nestorovića, zvani “Mijo”, sin Slobodana, “Zeke” Nestorovića.

Knez Aleksandar Karađorđević je 31. januara 1851 godine doneo “SLOVO NAREDBE”, da se naredi uvođenje stalnih prezimena. Kako bi se ova naredba mogla provesti u delo, isto tako naredio je svim građanskim, duhovnim, školskim i vojnim vlastima da se po ovoj naredbi prezimena zavode po naj starijem članu porodice, da se ova prezimena ubuduće vode kao stalna, da se kao takva upisuju u nadležna javna i zvanična akta, te da se na njih izdaju i sva rešenja i zključci vlasti.

Iz gore iznetog se vidi da su se sadašnji Nestorovići do 1851. godine prezivali SAVIĆ. Tada naj stariji od familije Savić, su bili MIĆAN rođen 1801, po njemu su nastali MIĆANOVIĆI, NESTOR rođen1811, po njemu su nastali NESTOROVIĆI. Njihov brat je bio Despot Savić za kojeg ne postoje podaci, pa se pretpostavlka da nije imao naslednike.

NESTOR jr imao tri sina: Najstariji SIN NEPOZNATOG IMENA, imao je sina STEVO (nije imao dece), sina JOVAN rođen 1834 i sina ŽIVANA rođen 1835. godine. Živan je imao sina MATIJU (nije imao dece).

JOVAN je imao tri sina: MARKA,BRANKA i MARINKA, i jednu kćerku STAKU.

MARKO nije imao pokolenja.

BRANKO je imao sina MLADEN i kćerke ZORKA i JOKA.

MLADEN nije imao pokolenja.

ZORKA po mojim saznanjima se uidala i Tomanj, Opština Krupanj u familiju Miladinović.

JOKA, nije mi ništa pouzdano popznato u vezi nje, mada pretpostavljam, po pričama starijih, udala se u familuju Nestorović, selo Radalj, Opština Mali Zvornik.

MARINKO je imao tri sina: MIRKO, IVKO I NINKO i tri kćerke ANKICA, JELENA i SELENA. Nemam nikakvih podataka o kćerkama.

MIRKO, supruga Stana je imao dva sina ŽIVORAD (“Žika”) i Svetomir (“SVETO-MRKEVINA”).

ŽIVORAD je dobio dva sina: MILANA i RADENKA i četiri kćerke: MILIJU, ZORU, MILKU i GOCU.

MILAN, Žikin stariji sin je izvršio samoubistvo vešanjem. Sa suprugom Milicom devojačko Ignjatović iz Tršića izrodio je sina MILENKA i kćerku MILU.

MILENKO sa suprugom Vericom dev. Lazoć iz Kostajnika izrodio je dva sina : IGORA i MARKA.

MARKO živi i radei u Nemačkoj, koliko mi je popznato ima jedno dete. IGOR, nije oženjen. MILA je udata u Koreniti i ima dvoje dece.

RADENKO, supruga Stana dev. Tešić iz Kostaknika, Gornja mala, izrodili sina ZORANA, kćerku ZORICU. Žive u Kostajniku

ZORAN, inače harmonikaš, supruga iz Lokanja, Republika Srpska, izsrodili sina STEFANA i kćerku KRISTINU. Žive u Loznici.

STEFAN nije oženjen, KRISINA je student Saobraćajnog fakulteta.

ZORICA je udata, neznam koliko ima deece.

MILIJA, (upokojena), bila udata za VIDOJA Aksića u Kostajnik (Gornja mala)., izrodili jednu kćerku LJILJANU i sona VLADANA.

LJILJA se udala za Radomira Strajilovića (upokojen), izrodili dva sina ALEKSANDRA, (neoženjen), BORISAVA, supruga Milica imaju jednu kćerku.

VLADAN, oženjen, nema dece živi u Banja Luci.

ZORA, (upokojena), prvi brak ,udala se za MILA Antonića iz Korenite, živeli u Omoljici.. Izrodili su dvoje dece. Drugi brak, udala se u Moravčeviće, Zminjak, Opština Šabac. Izrodili jednu kćerku.

MILKA, udata uŠurice, ima jednog sina i jednu kćerku(neznam imena i porodično stanje.

GOCA udata za Borivoja Gligorića iz Rujevca, žive u Šapcu. Izrodili jednog sina GORA i jedni kćerku neznam ime i porodično stanje.

GORAN, radi u Vojsci Srbije, mislim da ima troje ili četvoro dece.

SVETO, supruga Draga, dev. Tešić oz Kostajmnika zaseok Petrići. Nisu imali dece. Bili su vlasnici kafane u Kostajniku kod Osnovne škole. I vreme mog detinjstva i kasnije isprted kafane su se održavale igranke, kojima su prisustvovali i građani Dvorske, Brštice, Korenite i drugoh sela. Svoju kuću i imanje prepisali su na Radenka, Svetinog sinovca.

IVKO, supruga JEVROSIMA , imali dva sina MIHAILO (“Mika”) i MILOVAN (“Mile”). Kada je IVKO poginuo u ratu, Jevrosima se preudala za komšiju ŽIVOJIN Grujičića. Za sobom je povela Milovana, Mikailo nije hteo da ide jer je bio odrastao, već je bio momak. Tako je Jevrosima venčanjem sa Živojinom dobila prezime Grujičić. Isto prezime je dobio i Molovan.

MIKAILO zvani MIKA, suporuga Radojka dev. Marković iz Kostajnika izrodili su pet sinova, ŽARKO, MILIVOJE, SLOBODAN (“Zeko”), ALEKSANDAR, SLAVKO (“Jovo”) i kćerku KRISTINA (“Ika”).

ŽARKO nije bio oženjen, izvršio samoubistvo vešnjem imao je oko 17. godina.

MILIVOJE u pervom braku bio samGeozdom dev. Vučetić iz Kostajnika. Odselili se i Beograd. Izrodili dva sina DRAGN iMILAN.

DRAGAN je otišao u Ameriku kada je imao 19 godina. Samo je jedan put dolazio u Srbiju, Kostaknik. Umro je u državi Ohajo, oktobra 2010. godine gde je i sahranjen. Sa suprugomJelom Reljanović iz Banja Luke ima jednog sina DAVIDA i kćerku DIANU. Diana je udata za amerikanca Slovenačkogporekla Pockar. Ima sina Dimitrije i kćerku Darija. David nije oženjen.

MILAN nije bio oženjen. Po njegovom pričanju imao je kćerku Mariju, sa kojom nije bio u kontaktu, njiti je ona dolazila na sahranu. Umro je u Beogradu a sahranjenu grobno mesto majke Grozde u Vučetićima.

MILIVOJE je u drugom bnraku bio sa ŽIVKOMiz Brštice, izrodili sisina NENAD.

NENAD , suoruga iz Kostajnika (Gornja mala). Izrodili dve kćerke (neznam imena. Žive u Kostajniku.

SLOBODAN zvani “Zeko”, u prvom braku bio sa Rajom, izrodilikćerku DIBRILA

U drugom braku posle Rajine smrti oženio se sa Stankom iz Korenite. Izrodili dva sina MIKAILO i MILANA;, dve kćerke MILKA i MILOJKA.

DOBRILA, davno otišla u Nemačku. Bila u braku sa Slobodanom Kozomara. Izrodili dve kćerke SLOBODANKU i MLADENKU. Nije mi poznato porodično stanje. Žive u Nemačkoj.

MIKAILO,, supruga Milanka dev. Mićanović iz Kostajunika (zaseok Rankovići), izrodili dva sina ZORAN i GORAN i jednu kćerku GORDANA. Žive u Kostajniku nakon dokaska iz Švajcarske.

GORAN, supruga Mirjana dev. Vučetoć, Kostaknik, izrodili dva sina. Žive u Švajcarskoj.

ZORAN nije mi poznato porodično stanje.Živi u Švajcarskoj.

GORDANA, udata u Draginac, nije mi poznato koliko ima dece.Živi u Švajcarskoj.

MILAN ZVANI “Mijo”, bio u braku sa Milenom iz Kostaknika (Gornja mala). Supruga je mlada umrla, izrodili su dva sina DRAGANA i VLADANA. MILAN živi u Kostajniku u kući koja se nalazi na Brdu gde su nekada bili Nestorovići.

DRAGAN je oženjen, ima dvoje dece, živi u Stupnici.

VLADAN se više puta ženio. Iz brakova ima koliko ja znam šestoro dece.

ALEKSANDAR, supruga LJubinka, iz Lozničkog Polja. Izrodili jednog sina DRAGANA i jednu kćerku LJILJANU. Aleksandar zvani “Aco” je završio metalostruagrski zanat u poznatoj fabrici “Ivo Lola Ribar” u Železniku (Beograd. Dugo godina je radio u Nemačkoj. Kada se vratio u Srbiju u Loznici je zasnovao Samostalnu metalostrugarsku radnju “Metalac”. Važio je za dobrog majstora.

DRAGAN u braku sa SLAVICOM dev. Konić iz Runjana, izrodili dva sina ALEKSANDRA i MIKAILA. Dragan je takođe izučio metalostrugarski zanat i takođe je postao poznati makstor svog zanata. Žive u Loznici, ulici Marij Bursać br. 15, inače moje komšije. Ja u istoj ulici na broju 36 posedujem kuću u kojoj živim sa suprugom.

ALEKSANDAR je student Bogoslvskog fakulteta u Beogradu.

MIKAILO je takođe na studijam u Novom Sadu.

LJILJANA, bila u braku sa Slavoljubom Đurđevićem iz Velikog Sela. Irodili su kćerku JELENU. Živi u Loznici.

JELENA se udala u Maloviće. Žive u Ploči.

SLAVKO zvani “JOVO”,sa suprugom Dibrilom, dev. Mićić iz Korenite. Izrodili su dva sina, RADOJKA i MILOJKA.

JOVO je poginuo u Koreniti 1968. godine vozeći traktora, sleteo u reku Korenitu.

RADOJKO zvani “RAJKO”,sipruga Radojka dev. Obradović iz Kosttaknika (Gornja mala), iuzrodili kćerku DUŠICI i sina SLAVKA. Nakon povratka iz Švajcarske žive u Kistajniku.

DUŠICA je udata Mladenović, muž poreklom iz Leskovca. Izrodili su dva sina. Žive u Beogradu.

SLAVKO, oženjen ima jednog sina. Živi i radi u Švajcarskoj.

MILOJKO je bio u braku. Imao je kuću u Krupnju. Razveden. Nema dece. Pre nekolikoi meseci se preselio u Loznicu.

KRISTINA zvana “IKA”, bola udata za Milojka Mićanovića iz Kostaknika zaseok Rankovići. Odselili se u Klupce. Izrodili jednu nkćerku KOSANA i tri sina MIĆU, RADOMIRAzvani “LAKO”, DOBRIVOJA zvali “DOKO”.

KOSANA-KOSA, udata za Zdravka Stefanovića u Kostaknik, Gornja mala. Ima mjednog sina i jednu kćerku. Neznam imena i porodično stanje.

MIĆA, supruga Milka, izrodili jednog sina SLAVIŠA i jednu kćerku, neznam joj ime. Razvedena, žovi i Švajcarskoj, ima jednu kćerku.

SLAVIŠA, oženjen, živi u Beogradu. Neznam njegovo porodično stanje.

LAKO,supruga Radojka devojačko Vićentić, nije mi poznato koliko ima dece i njihovo porodično stanje. Nakon penzionisanja vratili su se iz Švakcarske u Klupce.

DIBRIVOJE, supruga Rada,omaju jednog sina,žive u Švakcarskoj.

MILOVANzvani “MILE”. Njega je majka JEVROSIMA (1870-1959), kad joj je muž IVKO poginuo odvela za sobom kada se udala za komšiju Živojina Grujičića (1894-1956). MIKAILO zvani “MIKA” nije hteo da ide sa njom jer je već bio odrastao oko 17 goidina. Zbog toga što se Jevrosima preudala MILOVANOVA pokolenja nose prezime Grujičić

MILOVAN (1912-1968) supruga Cveta (1916-1985) dev.Radičević iz Kostajnika, izrodili tri sina RADŠU, BRANU i PETRA, dve kćerke KOSU i MILENIJU. BRANO, KOSA I MILENIJA su preminuli kao deca i to Brano 1942 a Kosa i Milenija 1943. godine istog dana.

RADIŠA zvani “RADE” , supruga ANKA dev. Gajić iz Brštice, zaseok Krnja jela, izrodili dva sina TOMISLAVA i MILOJKA.

TOMISLAV, supruga Rada iz Bileće, Republika Srpska, nemaju dece, žive u Kostajniku.

MILOJKO bio u braku sa Žužanom, (ipokojila se). Izrodili jednog sina ALEKSANDRA i jednu kćerku CECU. MILOJKO je bio vojno lice, trenutno je političar u Republici Srpskoj, inače je na funkciji Sekretara Crvenog krsta Bosne i Hercegovine. živi u Banja Luci, inače sagradio kuću u Kostjniku.

ALEKSANDAR oženjen ima jednu kćerku KATJA,Žive u Banja Luci.

CECA, nije udata. Živi sa dečkom Aljošom u Banja Luci.

PETAR, supruga Marija iz Pruda, Bosna i Hercegovina, izrodili jedni kćerku BRANISLAVU i sina MILANA.Živi u Loznici, nakon preseljenja iz Zadra, Hrvatska gde je bio na službi kao vojno lice.

BRANISLAVA, ima dva sina LUKU o ĐORĐA sa Nebojšom Orlićem iz Bačkog Brestovca. Pre nekoliko godina su se razveli. Žiovi u Odžacima.

MILAN, nije oženjen.

NINKO, supruga Miljana devojačko Vujić iz Cerove, Opština Krupanj, izrodili četiri sina RADOMIRA STOJŠU, MILORADA I SVETOMIRA, dve kćerke DESU I VIDU.

RADOMIR, nije bio ženjen,za vreme II svetskog rata zarobljen u LJuboviji od strane Nemaca i sproveden u Nacistički logor Botn, Norveška, gde je streljan u njamiaru 1943. godine.

STOJŠA, supruga Dragica dev. Tešić iz Kostajnika zaseok Petrići, izrodili sina RADOSLAVA. Dragoca je mlada preminula kada je Radoslav imao 18. godina. Živeli u Beogradu,Železnik.

RADOSLAV zvani “RADE”, supruga Radmila iz Piromana, Opština Obrenovac, izrodilo dva sina ZLATKA i DUŠANA. RADE je dugo bio upravnik poznatog Beigradskog restorana “Stara Hercegovina”,dok je Radmila bila kuvarica u Narodnoj banci Srbije.

ZLATKO,oženjen ima dve kćerke,jednoj je ime Miljana.

DUŠAN oženjen ima dva sina MATIJU i MIJATA.

ZLATKO i DUŠAN sa porodicama žive u dvojnoj kućo i Železniku.

MILORAD zvani “ĆIRO”, supruga Angelina – “GINA”, dev. Mićanović iz Kostajnika, zaseok Rankovići, izrodili dve kćerke MILKU, DRAGICU, dva sima MILOŠA i DOBRIVOJA.

MILKA use udala za Slobodana Neškovića(upokojio se), u Kostajnik, ima sina ZORANA i kćerku ANU.

ZORAN, oženjen, supruga iz Vasiljevića, selo Tomanj, Opština Krupanj, imaki jednog sina. Žive u Kostakmiku.

ANA,udata, za sada nema dec.

DRAGICA, zvana “BELA”, udata u Stupnicu za Milana Jovanovića , imaju jednu kćerku MILENU i sina MIODRAGA.

MILENA udata u Osečinu, ima sina i kćerku.

MIODRAG u braku sa Slavicom dev. Kikanović iz Dvorske ima sina DEJANA i kćerku Danijelu. Žive u Stupnici.

MILOŠ, supruga Milena dev. TEŠIĆ iz Kostajnika, zseok Petrići, izrodili sina ŽELJKA i kćerku VESNU. Željko nije oženjen. Vesna nije udata. Žive u Molu, Vojvodina.

DOBRIVOJE, nije se ženio i nije imao dce.Preminuo pre nekoliko godina.

Miloš, Milka i Dragica su nasleđenu imovinu podali Radojku “RAJKU Nestoroviću.

SVETOMIR- SVETO (1930-2010), supruga Draginja(1932-2019), dev. Avramović iz Korenite izrodili dva sina RADOJKA I MILANA, živeli u Kostaajniku. Svetomir zvani “Ciga” i “Šmrc” po zanimanju je bio mašinbtavar. Zanat je izučio u “Zastava” Kragujevac i “IMR” ( Industrija motora Rakovica). Radio je u mašinskoj radionici rudnika Stolice u Kostajniku. U selu je krpio lonce i šerpe, pravio od lima peći za grejanje (furuine). Radio je i ostale poslove što se tiče bravarije i zavarivanja. Jedno vreme, pre zaposlenja u Stolicama radio je u Građevinskom preduzeću “Rad” koji je gradio fabriku “Viskoza”. U Loznicu je išao pešice, tako da je mnogo vremena providio u putu. Mnogo puta je i pokisao te je ponekad svraćao u Korenitu gde se pravila i pekla cigla, kako bi malo osušio idelo na sebi.Sahranjeni su Kostajniku.

RADOJKO rođen 19.01.1953. godine, supruga LJiljana rođrna 28.03.1961. dev. Vasić iz Kostajnika, Gornja mala, izrodili dva sina DARKA i MARKA.

Završio sam prva četiri razreda Osnovne škole u Kostajniku. Pošto tada u selu Kostakniku nije bila osmogodišnja Osnovna škola, ostale razrede sam završio u Koreniti. U Korenitu sam u školu i nazad išao peške, Nakon Osnovne škole upisan sam u Gimnaziju u Krupanj. Kad sam pošao u školu u Krupanj, otac mi j kupio nov bicikl. Sa istim sam išai u Krupanj, sve dok ga nisam polomio, jer sam bio mnogo nestašan. Nakon toga dve godine sam u školu išao pešice, jer autobuske linije se nisu uklapale sa školskim rasporedom. Godine 1974. sam otišao na odsluženje vojske, u Školu rezervnih ificira pešadije u Bileću, gde je školovanje trajalo šest meseci. Školu sam završio sa odličnim uspehom zbog čega sam i pohvaljen i dobio 10 dana nagradnog odsustva.

Posle vojske sam u Beogradu šest godina radio kao saobraćajni milicioner u Republčičkom SUP-u. Nakon toga, 1981. godine prelazim u Republičku stanicu saobraćajne milicije u Loznicu gde radim do 1993. godine. Nakon toga sam radio u OUP-u Loznica na mestu inspektora za krađu vozila u Odseku za opšti kriminalitet.

Penzionisan sam 15. februara 2006. godine sa navršenih 53 godine života.

Živim sa suprugom u Loznici u našij kući.

DARKO rođen 08.04.1981 godine. Dana 27.10.2006. godine poginuo u Petlovači upravljajući motoiciklom, u saobračajnoj nezgodi.

MARKO rođen 12.02.1986. godine, završio Poljprivredni fakultet, smer Agroekonomija. Maja 2013 otišao u Ameriku, radio u Kompaniji za osiguranje “SOCIUS”, Snan Francisko, Kalofornija, kao specijalista za biznis analitiku i informacione tehnologije. Osnovao svoju privatnu firmu za konstalting.

MILAN rođen 06.02.1955. godine, supruga Milojka, dev. Stefanović oz Kostajnika, Goirnja mala, izrodili

kććerku BRANKU i sina BRANKA. Nakon penzionisanja u Švajcarskoj, vratili su se i žive u Kostajniku.

BRANKA, udala se za Zorana Tejića u Korenitu. Imaju sina LAZARA,srudent Filološkog fakulteta u Novom Sadu. Poseduju kući i Lozničkom Polju gde i žive.

BRANKO, supruga Gordana, dev Milošević iz Trbušnice, izrodili sinove VUKAŠINA i VELJKA. Vukašin je učenik srednje škole,Veljko učenik VIII razreda osnovne škole.

DESA, se udala u Tomanj za Dragutina- Dragu Miladinovića. Izrodili kćerku LJubu.

LJUBA se udala sa Milana Despotovića iz Šljivove, Opština Krupanj. Milan je došao u kuću Mialdinovića. Izrodili su kćerku RAJNU i sina RADENKA.

RAJNA se udala za Voju Raovića iz Priboja, izrodili su dva sina STEFANA i MILANA. Žive u Australiji.

STEFAN, neoženjen, završio dva fakulteta žovi i radi u Sidneju.

MILAN, još studira, živi sa roditeljima u Pertu.

RADENKO, supruga ZORICa iz Tomnja, izrodili kćerku JASMINU i sinaŽELJKA.Žive u Tomnju.

JASMINA se udala u Gornju Vramksku, Opština Šabac, u Šašiće. Ima jednog sina.

ŽELJKO, oženjen iz Lipenovića. Ima sina DRAŽENA. Živi u Tomnju.

VIDA bila udata uKorenitu, Radinkovača, za Tihomira Pantića. Izrodili tri sina MILOŠA, UROŠA i NINKA i pet kćerki DANICU (Duja), MARU; MILJANU; MILENU i DRAGICU.

MILOŠ se nije ženio niti je i nije imao dece. Sahranjen u Koreniti, Radinkovača.

UROŠ, upokojio se juna 2012. godine. Živeo u Novom Sadu gde je i sahranjen. Bio u braku sa Crnogorkom. Izrodili kćerku BILJANU.

BILJANA, udata Polja, oma dvoje dece. Završila Pravni fakultet u Novom Sadu. Član jen SNS, u više saziva i trenutno je poslanik Narodne skupštine Srbije.

NINKO, oženjen, živi u Koreniti, Radinkovača. Ima jednu kćerku udata u Korenitu i dva sina. Jedan živi u Tršiću a jedan u Dobanovcima. Oba su oženjeni, neznam porodično stanje.

DANICA zvana DUJA, bila u braku sa Rajkom Glišićem iz Korenite. Rajko je preminuo. Radili su u Nemačkoj. Izrodili su dve kćerke SVETLANU I LJUBICU.

SVETLANA udata Đorđević, ima jednog sina. Živi u Novom Sadu.

LJUBICA, udta Vukašinović. Ima sina NEMANJU.

NEMANJA, oženjen, pripadnik Žandarmerije, ima jedno dete.

MARA, bila udata u Milovanoviće iz Stupnice. Muž mlad preminuo nesrećnim slučajem (vario metalno bure i zapalio se). Žovi u Klupcima. Ima sina SLAVKA, imala kćerku SLAVICU.

SLAVKO, oženjen, vlasnik privatne metalske radnje, ima sina i kćerku Slavicu.

Sin, neznam ime, neoženjen.

SLAVICA, udata, ima jedno dete, policajka Granične policije.

SLAVICA, umrla nakon porođaja, kćerka koju je rodila je preživela, neznam joj ime niti porodično stanje.

MILJANA, žievla uNovom Sadu. Bila udata. Poginula u saobraćajnoj nezgodi. Sahranjena u Novom Sadu. nije imala dece.

MILENA, udata u Đuriće iz Stupnice. Ima sina i dve kćerke. Sin nije oženjen, kćerke nisu udate.

DRAGICA udata Dišić, žovi u Lozničkom Polju. Ima dve kćerke.Jedna je lekar, udata neznam porodično stanje. Druga kćerka MAJA , udata ima jedno dete. Maja je Javni izvršitelj u Loznici. Živi na relaciji Loznica- Boston, Amerika.

U Nestorovićima u Kostakniku ima 11 kuća. u tri kuće Radiše Grujičića, Svetomira (Mirko) Nestorovića i Milorada (Ćoro) Nestorovića ,niko ne živi. Kuću Milorada (Ćiro) Nestorovića je kupio Radojko (Rajko) Nestorović. U ostalih osam kuća ukupno živi 18 stanovnika, mahom stara lica čija su se deca odselila.

Nestorovići žive u Americi, Nemačkoj, Švajcarskoj, Vojvodini, Beogradu, Loznici, Banjaluci, Stipnici (Opšina Loznica).

Ovaj članak je podložan izmenama, odnosno dopunama.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Familija Nestorović, Kostajnik, opština Krupanj”

  1. Marko Nestorovic Avatar
    Marko Nestorovic

    Sjajan clanak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *